“Jou helpen een leefstijl te vinden die past bij jouw wensen, jou als persoon en makkelijk in te passen is in jouw leven. Dat is mijn missie.”

“Jou helpen een leefstijl te vinden die past bij jouw wensen, jou als persoon en makkelijk in te passen is in jouw leven. Dat is mijn missie.”

Achterhalen wat jouw drijfveren zijn en waarvoor jij ’s ochtends je bed uitkomt. Wat jij wil in het leven en waar je kwaliteiten liggen. Jou laten ontdekken wat energie kost en waarvan je het krijgt. Hoe je jouw energievoorraad op peil houdt met de juiste voeding en hoeveelheid beweging, zodat je (weer) de meest vitale versie van jezelf bent. Thuis en op het werk. Dát is wat ik het allerliefste doe. In Dronten én daarbuiten.

Coaching voor vrouwen die écht willen

Ik coach het liefst vrouwen die zich écht willen inzetten om een verandering teweeg te brengen. Die daar de motivatie voor hebben en begrijpen dat zij daar zelf de stappen voor moeten zetten. Als coach vertel ik je niet wat je moet doen. Ik laat je alleen zien wat er al is, maar wat wordt overschaduwd door aangeleerde patronen of belemmerende gedachtes. Die help ik je te doorbreken.

Hoe ik dat doe? Er bestaat niet iets als een kant en klaar coachpakket. Ieder persoon is anders, heeft een ander verhaal en andere redenen om te kiezen voor vitaliteitscoaching. Daar passen we het coachtraject op aan, waardoor de duur kan verschillen. Waar de één haar doelen bereikt binnen drie maanden, heeft een ander daar wat langer de tijd voor nodig. En soms zijn trajecten met een paar gesprekken afgerond.

Wat voor al van mijn klanten geldt is dat zij zichzelf mogen zijn bij mij. Het mooiste compliment dat je mij kunt geven, is dat je dat ook zo ervaren hebt. En dat het je heeft gemotiveerd om je leefstijl te veranderen.

Hoe ik leerde
het jou te leren

Voordat ik mijn coachpraktijk in Dronten begon, werkte ik jarenlang als managementassistente. Heel iets anders, maar ook hier kwam mijn oplossingsgerichtheid, het vermogen om goed te luisteren en de wil om anderen te ontzorgen goed van pas.

Van nature ben ik een pleister-plak-type en los graag alles op voor anderen. Maar tijdens mijn opleidingen voor hormoonfactortrainer en vitaliteitscoach ervaarde ik dat het leuker en effectiever is om mensen te leren hoe zij zichzelf kunnen helpen.

Inmiddels heb ik ook meerdere trainingen gevolgd over ademhalen. Een belangrijk onderdeel van je zijn, denken en doen. En een perfecte aanvulling op mijn vakgebied: vitaliteit.

 

Wat ik ervaarde en jou wil meegeven

Het is alweer een aantal jaren geleden; mijn kinderen waren nog wat jonger, ik had een leuke baan, een gezellig sociaal leven, ik sportte regelmatig en vond gezond eten belangrijk. Eigenlijk ging alles naar wens. En die moeheid? Het lag vast aan mijn drukke agenda of aan mijn hormonen.

Waar ik toen dacht dat het erbij hoort en dat het vanzelf weer over zou gaan, weet ik nu dat ik mij niet zo hoef te voelen. Dat het niet nodig is dat je je niet optimaal fit voelt. We hoeven het niet weg te wuiven als iets wat er nu eenmaal bij hoort, wat je moet accepteren en waar weinig aan te doen is. De oplossing ligt binnen handbereik…

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg

Albert Einstein

Je energieker voelen, fitter en vitaler: het kan. Door mijn voeding, beweging en ontspanning aan te passen aan wat ik nodig had, ben ik mij vele malen beter gaan voelen: lekkerder in mijn vel, actiever en energieker. Fysiek, mentaal en hormonaal, want lichaam en geest staan in verbinding met elkaar. Kunnen niet zonder elkaar. Pas wanneer al deze componenten in balans zijn, lukt het om een leefstijlverandering in stand te houden. Om gelukkiger te zijn. Om je vitaal te voelen. Dat heb ik zelf mogen ervaren en daar help ik jou nu mee, omdat ik dat het allermooiste vind om te doen.

Over sporten, een stijlvol interieur en uiterlijke verzorging

Koken

Wat er bij mij op tafel staat? Ik hou van lekker eten en koken in het algemeen, maar net als jij heb ik daar ook niet altijd de tijd voor. Verschillende sportschema’s zorgen er soms voor dat we als gezin in etappes eten. Op deze dagen kies ik daarom voor een gezond ovengerecht dat ik ’s ochtends al voorbereid. Zo kan ik mij focussen op wat de rest van de dag van mij vraagt.

Ontspannen

Om te ontspannen en energie te krijgen sport ik graag, hardlopen is daar een voorbeeld van. Soms bewust alleen om mijn hoofd leeg te maken, soms juist met een vriend waarbij ik het sporten combineer met het sociale. Ook aan tennis, bodypump, yoga en wandelen beleef ik veel plezier. Doordat ik elke dag iets anders doe en door de leuke gesprekken voor, tijdens en na het sporten blijf ik gemotiveerd. En heb ik altijd zin om te sporten.

Positiviteit

Verder heb ik een liefde voor restaurants. Om er te eten en om er het interieur te bewonderen. Ik word blij van een stijlvol interieur, net als van het dragen van mooie kleding. Niet om modetrends te volgen, maar wel om er verzorgd uit te zien. Het vergroot mijn zelfvertrouwen en geeft een positief gevoel. Mijn ervaring is dat dit voor veel mensen zo werkt. Die positiviteit straal je uit naar je omgeving en krijg je vervolgens terug. Ook dat is onderdeel van vitaliteit. 

Vitaliteitscoaching
in Dronten

Ben ik de juiste vitaliteitscoach voor jou?
Wil je dat ik je coach of heb je een vraag?
Neem gerust contact met mij op.
Dan bespreken we wat ik voor je ga doen.

Anderen over mij

Vind je het erg als ik dit stokje doorgeef? Praten over vitaliteit gaat mij makkelijker af dan praten over mijzelf. Dat laat ik daarom aan anderen over, zodat je een beter beeld krijgt van mij als coach en van mij als… gewoon Karin.

Karin is een prettig persoon om mee te praten, ik heb mij vertrouwd gevoeld in de gesprekken. Ze is betrokken en luistert heel goed. Haar manier van communiceren door bijvoorbeeld al wandelend te praten heeft mij aan het denken gezet over onderwerpen waar ik tegenaan liep. Door haar enorme vakkennis heeft zij mij ook geïnspireerd en nieuwe inzichten gegeven. Karin zou ik iedereen aanraden!

Karin legt makkelijk contact, vraagt door en is oprecht geïnteresseerd in een ander. Ze wil graag een ander helpen, is sociaal, open en standvastig. Ook is ze ruimdenkend en staat ze open voor andermans ideeën/zienswijzen. Van nature is ze een gedisciplineerd, vrolijk en warm persoon. Ze heeft humor, zelfspot en is altijd gastvrij.

Als ik Karin moet omschrijven komen deze woorden gelijk in me op: sociaal, gevoelig, doorzetter, intelligent, attent, lief, warm en zorgzaam. Als ik haar nodig heb, staat ze voor mij klaar. Ze is oprecht en ik heb veel aan haar verhelderende inzichten en adviezen. Ze oordeelt niet en luistert goed. Ik voel mij op mijn gemak en kan totaal mezelf zijn bij haar.